Edzett üveg készítés

Az edzett üveg nem egy különleges üveg fajta hanem egy adott üvegfajtán végrehajtott üvegmegmunkálási folyamat. Mi szinte minden általunk beépített üveget le edzünk! Az edzett üveg egyben bababiztos üveg. Az üveg edzés nem más mint az üveg biztonságosabbá tétele.

  • Először az üveget méretre vágjuk megmunkáljuk utána történik az edzés.

Az edzett üveg egy különleges hőkezelési eljárás eredménye. gyakorlatilag bármilyen üveget lehet edzeni. Az edzett biztonsági üvegben szándékosan előidézett feszültség uralkodik ez okozza a rendkívüli terhelhetőségét.

Hogyan készül az edzett üveg?

  • Az üveg a drasztikus hőingadozás hatására edződik meg. Speciális eljárással felmelegítik az üveg felületet majd ellenőrzött körülmények között visszahűtik. (DIN 52 290 szabvány szerint)

Ez adja az edzett üveg biztonságos jellegét törés esetén. Apró morzsákra hullik (pl autó oldal üveg).

Laminált edzett üveg

  • Van lehetőség a laminált üveg edzésére is akár egyedi dekorációval is de fontos s hogy olyan fóliát tegyünk az üveglapok közé ami bírja az üvegedzésének folyamatát. Így az üveg rendkívül strapabíró lesz, sérülés - törés esetén az üvegcserép nem hullik szét, és nem lehet átesni rajta.

Ez adja az edzett laminált üveg biztonságos jellegét törés esetén. Apró morzsákra sem hullik szét mert a fólia egyben tartja az üveget. (Pl autó szélvédő)